Mar 2023
Bostadsprojekt i Göteborg

Bostadsprojekt i Göteborg

Visste du att det i Sverige finns ca 34 miljoner lysrör och kompaktlysrör som innehåller kvicksilver. Nu har EU gemensamt fattat ett beslut att dessa ljuskällor ej får säljas i Europa efter juli 2023 vilket innebär en stor utmaning för belysningsbranschen. Det finns många alternativa lösningar på marknaden med olika livslängd, ljusbild och kostnader. Många fastighetsägare efterfrågar en hållbar lösning där befintlig armatur återbrukas och bestyckas med ljuskällor som använder modern, dimbar LED teknik. Det ger stora energibesparingar och minimalt med kasserat material. Här testar vårt Göteborgsontor olika lösningar för ett bostadsprojekt. 

Se fler bilder

Dela   
Mar 2023
Visste du att - Styrsystem

Visste du att - Styrsystem

Visste du att det går åt en massa energi i onödan för att belysning står på när den inte behövs. Dessutom förkortas livslängden för ljuskällorna. Det är ett enormt slöseri. 
Genom att använda en dimmer sparar du upp till 20% energi och genom att använda sensorer och dimrar i ett styrsystem sparar du upp till 60% av energin som används till belysning. Och på köpet så lever dina ljuskällor längre. Tillsammans med Lutron Electronics erbjuder vi allt från enkla dimrar till styrsystem för hela byggnader. Här får du veta mer om belysningsstyrning med Lutron.
 

Dela   
Mar 2023
Visste du att - Ecodesign

Visste du att - Ecodesign

Visste du att EU genom Ecodesign Direktivet ställer tydliga och långtgående krav på design av LED armaturer. Bland annat skall ljuskällan och drivdonet enkelt kunna bytas ut utan specialverktyg. Långtifrån alla produkter på marknaden uppfyller kraven vilket gör att hela armaturen måste slängas när drivdon eller LED modul nått slutet av sin livslängd. alphaLED bra exempel på en tillverkare som tänker rätt. Med 10 års produktgaranti och 20 års garanterad tillgång på reservdelar visar deras produktserie Dezzi vägen mot framtiden. 

Hör av dig till oss så berättar vi mera.

Dela   
Mar 2023
Visste du att - ljusföroreningar

Visste du att - ljusföroreningar

Visste du att Ljusföroreningar har ökat med minst 49% de senaste 25 åren. Troligen mer då mätmetoden underskattar ljusmängden från LED-armaturer som utgör en allt större andel av vår belysning.
Källa
Ljusföroreningar är inte bara energislöseri utan gör också att människor som bor i städer aldrig får se en stjärnhimmel och skapar problem för många olika djurarter. 

Ett bra exempel på hur man kan tänka är fasadbelysningen på Kineum i Göteborg. Light Bureau fick uppdraget att skapa fasadbelysningen och tog in Stockholm Lighting Company i projektet med en utmanande vision – att belysa fasaden på en 100m hög byggnad utan att orsaka ljusföroreningar.
Stockholm Lighting, Light Bureau och Lumenpulse tog tillsammans fram en skräddarsydd optik som kombinerade mikro-snoots och optisk film. Fotoner som skulle ha gått upp i himlen fokuserades i stället på fasaden. Med kunskap och lite kluriga lösningar går det att få både vacker belysning och en natthimmel.

Dela   
Feb 2023
Köpenhamns ljusfestival

Köpenhamns ljusfestival

Missa inte Köpenhamns Ljusfestival. Den pågår 3-26 februari och inkluderar hela 55 Ljusinstallationer i hjärtat av Köpenhamn. Du kan besöka festivalen till fots eller via båt "Strömma Kanaltours" har en specialtur genom staden för eventet. Stockholm Lighting sponsrar installationen "The Net" av Danai Lytra med armatyurer från Lumenpulse och styrsystem från Pharos Controls.

Jan 2023
Vi ställer ut på Stockholm Furniture fair

Vi ställer ut på Stockholm Furniture fair

Välkommen att besöka oss i monter A 03:11. Där hittar du klassiker och nyheter från Delta Light. Självklart hjälper dig hitta rätt belysning för ditt projekt. Välkommen!

Dec 2022
God Jul och Gott Nytt År

God Jul och Gott Nytt År

Tack alla kunder och partners för 2022. Ett år som började i glädje över att få träffa er alla igen utan restriktioner och fortsatte i högt tempo med många spännande och utmanande projekt. Årets julaktivitet resulterade i att ny spännande konst nu pryder kontoret. Har du vägarna förbi så visar vi inte bara snygg belysning utan bjuder även på inspirerande målningar.

Nov 2022
Norrköping Light Festival

Norrköping Light Festival

Den 25 november till 8 januari arrangerar Norrköpings Kommun för 8e gången Norrköping Light Festival. Ett 30-tal ljus konstverktar plats i stadsmiljön och väcker liv i den mörka årstiden. En aktivitet som motiverar en eller flera kvällspromenader runt i staden. Stockholm Lighting sponsrar verket Coexeist med Ivan Wahren som upphovsman. I veckan jobbas det för fullt med hårdvaran.

Okt 2022
Rys och Mys i Varberg

Rys och Mys i Varberg

Varbergs Stadshotell är ett klassiskt svenskt stadshotell byggt 1902. Sedan tidigare varsamt renoverat på insidan och nu även uppgarderat på utsidan med en helt ny fasadbelysning för vardag och fest. Under v 44 lyses fasaden upp med en specialfärg och blir en del av evenemanget Rys&Mys.  Arrangörerna, bland annat Varbergs Energi, Sparbanken och Varbergs kommun,  vill locka ut boende i Varberg med omnejd under höstlovet för att se sin stad i nytt ljus.
Ljusdesign: Sweco
Foto: Carl Martinsson
Armaturer: Lumenpulse
Styrsystem: Pharos

 

Sep 2022
Konsten att välja spotlight

Konsten att välja spotlight

Spot Revo är en helt ny familj av spotlights från Exenia. De fokuserar på högkvalitativ optik och bländskydd med en minimalistisk design. Familjen innehåller 4 olika storlekar med många alternativ för optik och tillbehör vilket gör produkten enkel och flexibel att använda.

Läs mer om Spot Revo och andra spotlights i vår spotlight-guide:

https://www.stockholmlighting.se/spotlights