Nov 2022
Norrköping Light Festival

Norrköping Light Festival

Den 25 november till 8 januari arrangerar Norrköpings Kommun för 8e gången Norrköping Light Festival. Ett 30-tal ljus konstverktar plats i stadsmiljön och väcker liv i den mörka årstiden. En aktivitet som motiverar en eller flera kvällspromenader runt i staden. Stockholm Lighting sponsrar verket Coexeist med Ivan Wahren som upphovsman. I veckan jobbas det för fullt med hårdvaran.

Okt 2022
Rys och Mys i Varberg

Rys och Mys i Varberg

Varbergs Stadshotell är ett klassiskt svenskt stadshotell byggt 1902. Sedan tidigare varsamt renoverat på insidan och nu även uppgarderat på utsidan med en helt ny fasadbelysning för vardag och fest. Under v 44 lyses fasaden upp med en specialfärg och blir en del av evenemanget Rys&Mys.  Arrangörerna, bland annat Varbergs Energi, Sparbanken och Varbergs kommun,  vill locka ut boende i Varberg med omnejd under höstlovet för att se sin stad i nytt ljus.
Ljusdesign: Sweco
Foto: Carl Martinsson
Armaturer: Lumenpulse
Styrsystem: Pharos

 

Sep 2022
Konsten att välja spotlight

Konsten att välja spotlight

Spot Revo är en helt ny familj av spotlights från Exenia. De fokuserar på högkvalitativ optik och bländskydd med en minimalistisk design. Familjen innehåller 4 olika storlekar med många alternativ för optik och tillbehör vilket gör produkten enkel och flexibel att använda.

Läs mer om Spot Revo och andra spotlights i vår spotlight-guide:

https://www.stockholmlighting.se/spotlights

Aug 2022
ewo is back

ewo is back

Sedan i våras har Stockholm Lighting återupptagit samarbetet med den italienska tillverkaren av utomhusarmaturer ewo efter några års paus. ewo kombinerar på ett fantasiskt sätt kreativ design med djup kunskap om ljus och optik. Deras lösningar för Large Area Lighting används på många av Europas flyplatser, idrottsanläggningar och andra öppna områden med stora krav på höga ljusflöden i kombination med minimal bländning. Samma unika optiska kunnade applicerar de även på sina pollare, stolparmaturer och strålkastare som passar för både offentlig och privat miljö.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Aug 2022
Stockholm Design Week

Stockholm Design Week

Måndagen den 5 september drar Stockholm Design Week igång och för första gången sedan 2019 blir det utställningar, event och mingel hos större och mindre företag med inredning och design som gemensam nämnare.  Vi på Stockholm Lighting ordnar ett lunchevent onsdagen den 7 september och ett kvällsevent torsdagen  den 8 september. Båda kommer att vara i vårt Showroom på Norr Mälarstrand och förutom trevligt mingel med tilltugg presenterar vi  nyheter från Delta Light. Läs mer om oss här och glöm inte ladda ner apppen. Där hittar du alla event under veckan.

Aug 2022
Ljusdagen - miniutställning

Ljusdagen - miniutställning

Ljusdagen hålls i år tisdagen den 6 september på hotell Sign i Stockholm. Nytt för i år är en miniutställing där belysningsföretagen visar en eller två nyheter på temat hållbarhet. Utställningen är gratis att besöka och håller öppet mellan 10 och 13.30. Välkommen att besöka oss antingen du deltar under hela dagen eller bara tittar in för att se utställningen.

Aug 2022
Tillökning i familjen

Tillökning i familjen

Familjen Lumenquad har fått tillökning. Den fyrkantiga varianten av storsäljaren Lumenbeam har funnits i några år nu och har uppskattats av många kunder. Vi har dock saknat lösningar för mindre ljusflöden med samma formspråk fram till nu. Lumenquad Small och Lumenquad Medium är precis som de större armaturerna klassade IP66 och IK10 och kan användas i tuffa och utsatta miljöer. Och urvalet av spridningar, färger och tillbehör är som vanligt unikt stort - det är ju en Lumenpulseprodukt.

Postat i Produktnyheter
Dela   
Jun 2022
Välkommen William

Välkommen William

Vi välkomnar vår nya medarbetare William till Stockholm Lighting. Med 5 års erfarenhet som elektriker, två års studier till Belysningsprojektör och en grym personlighet har William precis det som behövs för att jobba med support till våra kunder. Välkommen i gänget!

Dela   
Jun 2022
Leveranstider från 2 veckor

Leveranstider från 2 veckor

Långa leveranstider och opålitliga transporter har nog många brottats med under senaste året. Därför är vi extra glada att kunna kommunicera att leveranstiderna från våra leverantörer nu är tillbaka på normalnivå och i många fall till och med kortare än för ett år sedan.

Alphaled Downlights:    2-3 veckor

Ecosense wallwashers/grazers: 2 veckor

Delta Light:  3-4 veckor

Intra Lighting.  4-6 veckor

Lumenpulse: 5-7 veckor

 

Dela   
Maj 2022
Stockholm Lighting + Lumenpulse 10 år

Stockholm Lighting + Lumenpulse 10 år

Tiden går fort när man har roligt sägs det och när det gäller vårt samarbete med Lumenpulse stämmer det absolut. Sedan det första projektet 2012 har vi sålt över tiotusen Lumenbeam, Lumenfacade, Lumencove och Lumendome på den skandinaviska marknaden. Det har varit alltifrån järnvägsstationer till konstinstallationer och nästan alltid har vi arbetat med en Ljusdesigner med en stark vision. Det har givit oss en massa erfarenhet och många fina bilder som vi gärna vill dela med oss av. Vi ser fram emot 10 nya år med dessa fina och driftsäkra produktfamiljer som aldrig slutar utvecklas.

Filborna Vattentorn 2021

Ljusdesign: Bertil Göransson